پشت پرده جوایز «قصر شیرین» از جشنواره فیلم شانگهای چیست

15 July 2019 - 23:45

محمد اطبایی پخش کننده بین‌المللی فیلم‌های ایرانی با انتشار یادداشتی انتقادی درباره تأسیس یک شرکت پخش فیلم «خصولتی» هشدار داده درباره پشت پرده موفقیت فیلم «قصر شیرین» در جشنواره شانگهای نکاتی را مطرح کرده. او می‌گوید حضور رضا میرکریمی به عنوان دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر این شائبه را مطرح کرده که موفقیت فیلم او در شانگهای به دلیل رفت و آمد مسئولان این جشنواره چینی به جشنواره فجر بوده است.

او این یادداشت را در واکنش به مصاحبه‌های پخش کنندگان فیلم «قصر شیرین» نوشته و از صحبت‌های اغراق آمیز آن‌ها درباره جایگاه جشنواره شانگهای انتقاد کرده و به شکل مفصل توضیحاتی درباره تاریخچه این جشنواره داده است.

اما در بخشی از این یادداشت که خبرگزاری ایسنا منتشر کرده، به احتمال تاثیر سمت میرکریمی به عنوان دبیر جشنواره جهانی فجر بر حضورها و جوایز جهانی فیلم‌هایش اشاره شده است.

اطبایی با تاکید بر این که رضا میرکریمی یکی از سینماگران مهم ایران است، نوشته:

«از نظر نگارنده [میرکریمی] کارنامه قابل قبولی در دبیری جشنواره جهانی فیلم فجر هم داشته است، اما با این وجود حضور یک کارگردان فعال سینما در جایگاه مدیریت اجرایی یک جشنواره بین المللی فیلم شائبه برانگیز است. هیچ سینماگر فعالی در دنیا مدیریت هنری و اجرایی یک جشنواره را به عهده ندارد و در تنها مورد استثنا، نانی مورتی مدیریت جشنواره فیلم تورین را به عهده گرفت و تنها پس از یک سال آن را به دیگری واگذار کرد. دیگر سینماگران مانند آکی کوریسماکی، مارتین اسکورسیزی، مایکل مور و دیگران هیچ نقش اجرایی و هنری در جشنواره های خود ندارند. یک سینماگر فعال فیلم می‌سازد و این فیلم در جشنواره ها و بازارهای بین المللی حضور خواهد داشت. فیلم سینمایی «قصر شیرین» با وجود کیفیت‌های بالای سینمایی اش، در هر حضور و دریافت جایزه‌ای، شائبه تاثیر دبیری جشنواره فیلم فجر سازنده اش را در اذهان ایجاد می‌کند.

او در ادامه به حضور مدیران و دو داور جشنواره شانگهای در جشنواره جهانی فجر اشاره کرده است:

«رفت و آمد مدیران جشنواره فیلم شانگهای به تهران و دیدار ایشان با مدیران دولتی و از جمله دبیر جشنواره و کارمندانش در تهران، حضور کارگردان روسی و کارگردان هندی در هیات داوران شانگهای که هر دو پیش در جشنواره جهانی فیلم فجر حضور داشته‌اند، ارزش جایزه های فیلم را در شانگهای کم رنگ می‌کند. رضا میرکریمی سینماگر شناخته شده‌ای در عرصه های بین المللی است و این خود به تنهایی می توانست حضور وی را در هیات‌های داوری جشنواره فیلم مختلف توجیه کند اما اکنون دبیری ایشان در جشنواره جهانی فیلم فجر، داوری‌های او در رویدادهای مختلف و موفقیت‌های فیلمش را نیز زیر سوال می برد.»

پیش از اطبایی، سینماگران دیگری هم از احتمال تاثیر سمت میرکریمی به عنوان دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر بر حضورها و جوایز بین‌المللی فیلم‌های اخیرش صحبت کرده و از او انتقاد کرده بودند.

اطبایی همچنین به تأسیس دفتر پخش بین‌المللی فیلم توسط مدیران سابق دولتی اشاره کرده و نوشته است:

«فیلم «قصر شیرین» بی‌تردید ظرفیت موفقیت در جشنواره‌های فیلم معتبرتری را می داشت و نمایش بین المللی این فیلم در شانگهای یک خطای استراتژیک از طرف پخش کننده های آن بود. این شرکت با توجه به حضور گردانندگان آن در دفتر جشنواره جهانی فیلم فجر و شائبه حضور دبیر جشنواره در این دفتر، اذهان را به نمونه های مشابه شرکت‌های خصولتی می برد که امید است این تصور واقعیت نداشته باشد. این شرکت اکنون وارد گود شده و امید است بدون استفاده از رانت‌های دولتی در عرضه و پخش بین المللی فیلم های تحت قرارداد خود فعال و در پایان سال کارنامه شان مانند دیگر پخش کننده های بخش خصوصی در معرض داوری کارشناسان و دست اندرکاران سینما قرار بگیرد.»

«قصر شیرین» در آخرین دوره جشنواره فیلم شانگهای جوایز بهترین فیلم، کارگردانی و بازیگر نقش اول مرد را به دست آورد.

منبع: آی‌سینما

برچسب‌ها:

مطالب جنجالی

Sorry. No data so far.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.