یکبار دیگر فیلمی از اصغر فرهادی در جشنوارهی کن حضور پیدا کرده تا شور ملی و عرق وطن به اوج برسد، گروه کثیری هنوز جشنواره به نیمه نرسیده پیشبینی کنند فیلم قهرمان قطعاً برندهی نخل طلا خواهد شد، بدون اینکه بقیهی فیلمها را دیده باشند.
«قهرمان» چهارمین فیلم فرهادی است که روز گذشته اولین نمایش جهانی خود را در کن تجربه کرد. این فیلم اولین نمایش خود را ساعت ۱۵:۳۰ دیروز ۱۳ جولای (۲۲ تیر) در سالن اصلی گرند لومیر کاخ جشنواره تجربه کرد و نمایش بعدی آن، امروز ساعت ۹:۳۰ و ساعت ۱۱:۳۰ بود. این فیلم که در مجموع ۵ نمایش خواهد داشت، ۲۴ و ۲۵ تیر هم در جشنواره روی پرده خواهد رفت.
کمپانی فرانسوی ممنتو پیکچرز که تهیهکننده فیلم «قهرمان» است و فروش بینالمللی آن را بر عهده دارد، قرارداد نمایش فیلم را برای بیش از ۳۰ کشور و منطقه در قارههای اروپا، آمریکا، آسیا و اقیانوسیه منعقد کرده است.
این کمپانی قرار است «قهرمان» را ۲۲ دسامبر در فرانسه اکران کند. آمازون نیز پیشتر حق پخش فیلم را برای آمریکا و کانادا به دست آورده بود.
شرکت کینو پاواساریس در منطقه بالکان، سینه آرت در منطقه بنلوکس شامل بلژیک، هلند، لوگزامبورگ، بولگاریا فیلم ویژن در بلغارستان، سینما موندو در فنلاند، نیو ویزیون در آلمان و اتریش، اسپنتزوس در یونان، لاکی رِد در ایتالیا، آلامبیک در پرتغال، اسکن باکس در منطقه اسکاندیناوی، اه کونتراکورینته در اسپانیا از جمله خریداران فیلم هستند.
این فیلم همچنین در سوییس، صربستان، کرواسی، بوسنی، مقدونیه، اسلوونی، مونتهنگرو، لهستان، استرالیا و نیوزلند، چین، هنگکنگ، کرهجنوبی، تایوان، ترکیه، هند، اندونزی و روسیه به نمایش درمیآید.
فرهادی پیشتر با «گذشته» و «فروشنده»، ۲ جایزه بهترین بازیگری را برای برنیس بژو و شهاب حسینی به ارمغان آورده و یک جایزه بهترین فیلمنامه را نیز برده بود. «همه میدانند» دیگر فیلم فرهادی بود که در کن به نمایش درآمد.
همزمان با برگزاری فرش قرمز نمایش فیلم «قهرمان» ساخته جدید اصغر فرهادی در جشنواره فیلم کن، آواز معروف «مرغ سحر» از محمد رضا شجریان طنینانداز شد.
اصغر فرهادی در مراسم فرش قرمز فیلم «قهرمان» در جشنواره فیلم کن در صحبتهای کوتاهی درباره فیلم جدیدش صحبت کرد.
فرهادی نیت اصلی خود از ساخت فیلم «قهرمان» گفت:
«نیت من این بود که قصه را خوب تعریف کنم که تماشاگر هیچجای فیلم از تماشای آن خسته نشود. در قدم اول نیتم این بود.»
او کار خوب جشنواره فیلم کن در برگزاری جشنواره هنگام همهگیری را ستود و درباره «قهرمان» گفت:
«با هر فیلمی که میسازید اگر چه در یک مسیر مشابه هستند اما در هر فیلم جدید انگار دنیای جدیدی را کشف میکنید و زوایایی را که در فیلمهای قبلی فرعی بودند، اصلی میشوند و همان مسیر را میروید و ادعا این است که در هر فیلم عمیقتر شوید.»
«در اجتماعی که هستیم تعریف خوب و بد خیلی سخت شده است، آیا شما در فیلم «قهرمان» دنبال نمایش این موضوع بودید؟» فرهادی در پاسخ به این پرسش گفت:
«نه این موضوع به صورت ناخودآگاه در داستان وجود دارد. اینکه بین خوبی و بدی خط مشخصی وجود ندارد و این تشخیص این دو از هم سخت میشود.»
امیر جدیدی بازیگر نقش اصلی فیلم «قهرمان» نیز تجربه کار با اصغر فرهادی را فوقالعاده توصیف کرد و گفت:
مهمتر از فراگرفتن هنر از ایشان، اخلاق و انسانیت را از آقای فرهادی یاد گرفتم.
جدیدی درباره تجربه حضور روی فرش قرمز جشنواره کن نیز گفت:
بسیار لذت بخش و باعت افتخار است که با فیلم آقای فرهادی در این جشنواره شرکت میکنم.
حسین معززینیا در ادامه یادداشتی که درباره واکنشها به فیلم جدید اصغر فرهادی در اینستاگرام منتشر کرده، نوشته است:
« استدلال اصلی هم این است که بعد از نمایش فیلم برایش هشت دقیقه، به روایتی نه دقیقه، به روایتی دیگر ده دقیقه و سی ثانیه کف زدهاند! این متنها را هم کسانی تولید و منتشر میکنند که در وطن نشستهاند از فاصلهای چند هزار کیلومتری وقایع جشنواره را تحلیل میکنند. مسابقات یورو تمام شده و گویا حالا نوبت به محاسبهی امتیازها و جمع و تفریق اعداد برای پیشبینی برندهی نخل طلا رسیده.
امیدواریم نخل طلا و هر جایزه و افتخار ممکن دیگر نصیب فیلم جدید آقای فرهادی عزیز شود، ولی فارغ از این، ضروری به نظر میرسد به یکی دو نکته توجه کنیم:
فیلمهای بخش مسابقه در جشنوارهی کن، در سئانسهای متفاوتی نمایش داده میشود. سئانس اول صبح در سالن بزرگ لومییر ویژهی منتقدان و روزنامهنگاران است. بهطور معمول، اولین نوبت نمایش فیلم همانجا اتفاق میافتد. در همان روز، نزدیک غروب یا آخر شب در سالن دبوسی، همان فیلم برای دیگر منتقدان و نویسندگانی که به نمایش صبح نرسیدهاند تکرار میشود. وسط این دو نوبت نمایش، یا گاهی در روز بعد، مراسم فرش قرمز همان فیلم برگزار میشود که ویژهی عوامل فیلم است و مهمانان رسمی جشنوارهی کن. در این سئانس که با عبور عوامل فیلم از روی فرش قرمز همراه است، مدیران فستیوال میزبان فیلمیاند که انتخابش کردهاند و عواملش را دعوت کردهاند. بنابراین لباس رسمی میپوشند و تمامی آداب ممکن را به جا میآورند. عوامل فیلم وقتی وارد سالن میشوند تشویق میشوند، در انتها هم تشویق میشوند.
اوضاع و احوال این سئانس کاملاً متفاوت است. تعدادی از حاضران در این نوبت نمایش، برگزارکنندگان جشنوارهاند، بقیه هم سینماگرانی که به جشنواره دعوت شدهاند تا فیلمهای همکارانشان را تماشا کنند یا شرکتکنندگان در بازار فیلم. در این نمایش رسمی اساساً آدمها میدانند که باید دست بزنند و سازندگان یک فیلم را تشویق کنند. آمدهاند برای همین کار. برای ضعیفترین فیلمها هم مدت مشخصی دست میزنند چون این یک افتتاحیهی رسمی است و بناست آداب رعایت شود نه اینکه فیلم نقد شود. در این نوبت نمایش، بهندرت عضوی از جامعهی منتقدان و اهل رسانه در سالن حضور پیدا میکند، اگر هم بتواند بلیت دریافت کند به گوشهها یا بالکن هدایت میشود.
در آن نمایشهای دیگر که ویژهی منتقدان است، کسانی شاید وسط فیلم غر بزنند، هو کنند، به دیالوگی یا صحنهای بلند بلند بخندند یا سالن را ترک کنند. در پایان هم لزوماً کسی دست نمیزند، یا اگر تشویقی اتفاق بیفتد در حد سی ثانیه یا حداکثر یک دقیقه است.
بنابراین مدت زمان تشویق فیلم در آن سئانس نمایش رسمی، ملاک هیچ چیز نیست. فیلم جدید اصغر فرهادی بر مبنای نقدهایی که تا الان منتشر شده متوسط به بالا ارزیابی شده. جایزه بردن یا نبردنش هیچ ارتباطی با دقایق تشویق شدن در سالن ندارد، بلکه به تصمیم هیئت داوران وابسته است و باید در نظر داشت با حضور اسپایک لی در صدر این هیئت و پوستر رسمی این دوره که تصویر ایشان را با نخلهای کن قاب گرفته، نباید تردید کرد فیلمهایی جایزه خواهند برد که حواسشان به نمایش مظلومیت اقلیتها بوده و «حرف» روز را میزنند. اگر در فیلم فرهادی نشانهای از «حرف» روز دیده شود، قاعدتاً جایزهای خواهد برد و در مراسمهای سینمایی بعدی هم به موفقیت خواهد رسید.
نکهی آخر هم اینکه اینها همه قیل و قال جشنوارههاست، دو روز دیگر فراموش میشود. ماندگاری فیلمها را این جایزهها تعیین نخواهد کرد. جدایی نادر از سیمین امروز هم فیلم درخشانی است حتی اگر اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان را نبرده بود، و فروشنده فیلم خوبی نیست حتی اگر اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان را برده باشد.»
منبع: خبرآنلاین
نظرات