سعید خانی تهیهکننده سینما درباره معضل ورود پولهای کثیف به سینما میگوید که ورود این سرمایهها و مهم نبودن بازگشت آن برای برخی تهیهکنندگان نشانه آن است که پولشویی بزرگی در جریان است و باعث بالا رفتن بی قاعده دستمزد بازیگران شده. او از رقم ۱۰ میلیارد تومان به عنوان هزینه تولید بعضی فیلمهای سینمایی یاد کرده است.
خانی در گفتوگو با خبرگزاری مهر با اشاره به اینکه دستمزد ۲ بازیگر با هزینه تولید یک فیلم برابری میکند، گفت:
«متاسفانه این روزها کسانی پول وارد سینما میکنند که برایشان فرقی نمیکند این پولها برگشت داشته باشد یا نه و این امر معادلات سینما را به هم می ریزد. به نظر میرسد یک پولشویی بزرگ در جریان است و در این میان افرادی که به راستی میخواهند فیلم بسازند نمیتوانند کار کنند چون برخی، دستمزدهای عجیب و غریب به بازیگران میدهند.»
او اضافه کرد:
«برخی از بازیگران برای اینکه یک نقش را رد کنند قیمت دستمزد بالا میدهند ولی حتی در چنین شرایطی هم برخی از تهیهکنندگان قبول میکنند که آن دستمزد را پرداخت کنند و همین باعث میشود دستمزد یک بازیگر بیقاعده بالا برود و برای حضور در دیگر آثار هم دستمزدش را کاهش ندهد.»
تهیهکننده فیلم «ارادتمند نازنین بهاره تینا» با انتقاد از اینکه برای این دسته از بازیگران مهم نیست که سرنوشت فیلم ها چه میشود، گفت:
«چنین شرایطی باعث میشود سینمای ایران در سراشیبی قرار بگیرد و در چنین شرایطی وظیفه تهیهکنندگان است که وارد عمل شوند و جلوی این پولشویی را که به سینما راه پیدا کرده است، بگیرند. شورای عالی تهیهکنندگان باید این موضوع را بررسی کند که چرا بخش خصوصی برای تولید یک فیلم باید بالای ۱۰ میلیارد تومان خرج کند؟ مگر در سینمای ایران چند فیلم قابلیت این را دارند که بالای ۲۰ میلیارد تومان بفروشند؟»
خانی در ادامه اضافه کرد:
«باید نظارت روی شبکه نمایش خانگی بیشتر شود زیرا در حال حاضر هر کسی یک شبه میتواند در شبکه نمایش خانگی تهیهکننده شود. عدهای فقط برای سلفی گرفتن با بازیگران این پولهای عجیب و غریب را صرف میکنند. امیدوارم شبکه نمایش خانگی هم مثل سینما دارای ضوابطی شود چون این شبکه با بهم ریختن رقم دستمزد بازیگران بیشترین صدمه را به سینما زده است.»
تهیهکننده «لونه زنبور» با طرح این پرسش که آیا فروش آثار با دستمزد کلان بازیگران در شبکه نمایش خانگی برابری میکند و آیا آن بازیگران در این حد تاثیرگذار هستند یا نه؟ بیان کرد:
«گاهی اوقات تهیهکنندگان بازیگران را در فروش فیلمها شریک میکنند که اشکالی ندارد، اما گاهی میبینیم که فروش یک فیلم حتی به اندازه دستمزد آن بازیگر هم نیست.»
مدیر دفتر پخش خانه فیلم توضیح داد:
«ما نهاد امنیتی نیستیم و نمیتوانیم وارد مقوله پولشویی و معرفی افرادی شویم که پول های کثیف وارد این عرصه میکنند. من به عنوان تهیهکننده چون رقمهای کار در این عرصه را میشناسم فقط میتوانم بگویم برخی از فیلمها و سریالهایی که تولید میشوند با پولهای شائبه دار و صرفا برای پولشویی تولید میشوند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به این مساله ورود کند و ما به عنوان تهیهکننده تنها میتوانیم هشدار دهیم که پول سرگردانی وارد سینما شده است و برای صاحبان چنین پولهایی سود و ضرر اهمیتی ندارد. ما نه قوه قضاییه هستیم و نه وزارت ارشاد بنابراین آنها باید وارد این حوزه شوند»
خانی با بیان اینکه در شبکه نمایش خانگی قاعده ای برای ورود تهیهکنندهها وجود ندارد و هرکسی که پولی داشته باشد میتواند تهیهکنندگی آثار را به عهده بگیرد ولو اینکه سواد و تخصص هم نداشته باشد، گفت:
«در سینما هم تعداد زیادی تهیهکننده وجود دارد که وجود این میزان تهیهکننده باعث میشود برخی از تهیهکنندگان بیکار باشند و برخی هم تنها به جیب خود فکر کنند و برایشان اهمیتی نداشته باشد که در این ماجرا تمام سینما ضرر میکند.»
او با اشاره به اینکه برخی از همین بازیگرانی که پولهای هنگفتی طلب میکنند سواد لازم را ندارند، عنوان کرد:
«من با بازیگری کار کردم که حتی نمیدانست از فروش یک فیلم تنها یک سوم آن به تهیهکننده تعلق میگیرد و تصورش این بود که تمام فروش به تهیه کننده میرسد.»
منبع: آیسینما
نظرات