ژانر وحشت یا ترسناک غالباً پتانسیل فرنچایزسازی (کالکشن یا مجموعه شدن) را بهتر از سایر ژانرهای سینمایی دارد. معمولاً کافی است که فیلمی در این ژانر به موفقیت نسبی هنری یا خصوصا تجاری دست پیدا کند تا آن فیلم مبدل به اولین قسمت یا پارت از یک فرنچایز ترسناک سینمایی بشود. حال در این مطلب سعی شده تا تعدادی از این فرنچایزهای ژانر ترسناک را که معمولا با استقبال مخاطبان و یا بعضاً با اصرار تهیهکنندگانِ کمپانیهای درجه دو ادامهدار شدهاند را به شما مخاطبان معرفی کرده تا یک آشناییِ اجمالی پیرامون این فرنچایزهای ترسناک برای مخاطبان ایجاد شود.
.
در طول تاریخ اکادمی اسکار که قدمتش به اوایل قرن بیستم و آغاز سینمای ناطق بازمیگردد تا به همین امروز، میتوان با جرئت بیان داشت تنها ژانری که با کمترین توجه و استقبال از سوی اعضای آکادمی اسکار مواجه شده است، ژانر وحشت میباشد که اگر تمام فیلمهایی که در طول تاریخ، کاندید جایزهی بهترین فیلم در آکادمی اسکار شدهاند را نگاهی بیندازیم، مشاهده میکنیم که تعداد فیلمهای کاندید شده در ژانر یا حتی سابژانر وحشت به انگشتان دست هم نمیرسند و نزدیکترین مثال و مصداقی که میتوان در اینجا ذکر کرد این نکته است که در طول دو دههی اول قرن بیست و یکم تنها فیلم Get Out توانسته در دستهبندی ژانر وحشت به لیست کاندیدههای جایزه «بهترین فیلم» آکادمی اسکار راه پیدا کند؛ در اینجا قصد نداریم علل عدم استقبال آکادمی به آثار تولیدشده در ژانر وحشت را بیان کنیم بلکه با ذکر نوشتن این مقدمه کوتاه، سعی شده ارزش فیلمهایی که در ژانر وحشت به کاندیداتوری آکادمی اسکار راه پیدا میکنند را تا حدودی نمایان سازیم.
حال با این توصیفات میرسیم به اثر درخشان کارگردان کهنهکار هالیوود یعنی «ویلیام فریدکین» که در اوایل تجربهگرایی در عرصه فیلمسازیِ خود با فیلم مشهور «جنگیر» (The Exorcist) نه تنها فیلمش به آکادمی اسکار راه پیدا کرد، بلکه به سرآمدی در ژانر وحشت و سابژانر ماوراءالطبیعه تبدیل گشت، به گونهای که بارها و بارها کارگردانان مختلف به تابعیت و تاثیرپذیری از فیلم جنگیر سعی کردند فیلمهایی در ژانر وحشت و مضمون ماوراءالطبیعی خلق کنند که در این بین کارگردانان بعضا شهیری همچون «جان بورمن» (کارگردان جنگیر۲)، «ویلیام پیتر بلتی» (کارگردان جنگیر۳) و «پل شریدر» (کارگردان جنگیر۵) مستقیما با ساخت دنبالههایی برای فیلم جنگیر آن را به یک کالکشن یا مجموعه سینمایی تبدیل کردند. هرچند دنبالههای اثرِ ویلیام فریدکین یعنی «جنگیر» هیچگاه موفقیت فیلم اول را تکرار نکردند و نتوانستند چه در نظر منتقدان و یا آکادمیها/فستیوالها و چه حداقل از نظر مخاطبان محبوبیت قسمت اول را تکرار کنند و مثلا به فیلمی کالت تبدیل شوند. دو قسمت نهایی کالکشنِ جنگیر که آن را تا به امروز به یک مجموعهی ۵ قسمته تبدیل کردهاند نیز در قرن بیست و یکم و سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ تولید شدهاند. آثاری که در مضمون به نوعی پیشدرآمدی بر داستان قسمت اول محسوب میشوند اما در فرم و کیفیت ساختار، ذرهای به قسمت اول شبیه نیستند. در ادامه خلاصه و شناسنامهای کلی از قسمتهای این مجموعه سینمایی را میآوریم.
.
The Exorcist – 1973
نام فیلم: جنگیر
محصول: ۱۹۷۳ آمریکا
کارگردان: ویلیام فریدکین
بازیگران: الن برستین – ماکس فون سیدو – جیسون میلر – لیندا بلر
جوایز معتبر: کاندیدای ۸ جایزه اسکار و برندهشدن در ۲ جایزه بهترین صدا و بهترین فیلمنامه اقتباسی
خلاصه داستان:
ماجرا در جرج تاون در حومهٔ واشینگتن دی سی میگذرد. کریس مکنیل، بازیگر زن تلویزیون، نگران سلامت دخترش (ریگن) است که دچار تشنج شدید شده و در رختخواب به خود میپیچد. پزشکان از درمان دخترک ناتواناند، تا آنجا که به کریس پیشنهاد میکنند از یک جنگیر کمک بگیرد. کریس به یک کشیش جوان به نام پدر کاراس مراجعه میکند و از او درخواست میکند تا به ریگن کمک کند و او بعد از آزمایشاتی پی میبرد که بدن ریگن به تسخیر جن درآمده و سعی در عملیات جنگیری دارد…
.
The Exorcist: the Heretic – 1977
نام فیلم: جنگیر۲ : مرتد
محصول: ۱۹۷۷ آمریکا
کارگردان: جان بورمن
بازیگران: لیندا بلیر – ریچارد بورتون – لوییس فلچر – مکس فون سیدو
خلاصه داستان:
در سال ۱۹۷۹ فیلیپ لامونت، کشیشی که با ایمان خود دست و پنجه نرم میکند، تلاش میکند تا یک دختر اهل آمریکای جنوبی را که ادعا میکند “مریض را شفا میدهد” ، از بین ببرد. با این حال، جنگیری اشتباه انجام میشود و یک شمع روشن، لباس دختر را آتش میزند و او را میکشد. پس از آن، لامونت از طرف کاردینال مامور تحقیق در مورد مرگ پدر لنکستر مرین شد، که چهار سال قبل در جریان جنگیری شیطان آشوریِ پازوزو (جنگیری مربوط به قسمت اول) از ریگان مک نیل کشته شده بود …
.
The Exorcist iii – 1990
نام فیلم: جنگیر۳
محصول: ۱۹۹۰ آمریکا
کارگردان: ویلیام پیتر بلتی
بازیگران: جرج سی اسکات – اِد فلندرز – جیسون میلر – اسکات ویلسون
خلاصه داستان:
در سال ۱۹۹۰، پانزده سال پس از جنگیری ریگان مک نیل در سال ۱۹۷۵، پدر دایر و ستوان ویلیام اف کیندرمن خاطرات پدر را یادآوری میکنند. دیمین کاراس. شب بعد، حادثهای در یک کلیسا رخ میدهد که نشان دهنده وجود یک موجود ماوراطبیعی و شیطانی است، که باعث میشود یک مصلوب زنده شود…
.
The Exorcist: the Beginning – 2004
نام فیلم: جنگیر: آغاز
محصول: ۲۰۰۴ آمریکا
کارگردان: رنی هارلین
بازیگران: استلان اسکاشگورد – جیمز دارسی – ایزابلا اسکروپو – رالف برون
خلاصه داستان:
پدر لنکستر مرین که در سالهای جنگ جهانی دوم برای استراحت عازم آفریقا شده در کشور کنیا با یک کلکسیونر اشیاء عتیقه آشنا میشود و با او برای حفاری یک ناحیه دورافتاده به اسم «تورکانا» همراه میگردد. آنها در جریان عملیات خاکبرداری، یک کلیسای مرموز و غیرطبیعی را که متعلق به قرن پنجم میلادی بوده و سالها قبل از ورود مسیحیت به آفریقا ساخته شده کشف میکنند. بنظر میرسد کلیسا بلافاصله پس از ساخته شدن زیر خاک دفن شده است. آنها به منظور پیداکردن اشیا عتیقه باستانی وارد کلیسا میشوند اما پس از وقوع حوادثی وحشتناک متوجه میشوند…
.
Dominion: Prequel to the Exorcist – 2005
نام فیلم: قلمرو: پیشدرآمدی بر جنگیر
محصول: ۲۰۰۵ آمریکا
کارگردان: پل شریدر
بازیگران: استلان اسکاشگورد – گابریل مان – کلارا بلار – رالف برون
خلاصه داستان:
در سال ۱۹۴۷، مِرین (استلان اسکاشگورد) که ایمانش از یک واقعه در گذشتهی زندگیاش خراب شده است، باستانشناس منطقهای به نام دراتی است. منطقهای دورافتاده در منطقه تورکانا در کشور کنیا (مستعمره بریتانیا در آن زمان) که عدهای در حال حفاری یک کلیسای بیزانس در آنجا هستند که در حدود قرن پنجم میلادی ساخته شده است. مرین با پدر فرانسیس (گابریل مان) که یک مبلغ مذهبی است و برای اطمینان از تخریب کلیسا منصوب شده است، ملاقات میکند و سرگرد گرانویل (جولیان وادام)، افسر نظامی انگلیس که نظارت بر حفاری را انجام میدهد. در ادامهی این حفاری کاراکترها با مجسمهای عجیب مواجه میشوند …
.
.
.
فرنچایز بعدی که در ژانر وحشت میتوان از آن نام برد، مجموعه فیلمهای «ارّه» (Saw) میباشد. طبق معمول با یک قسمتِ موفق در جذب مخاطب و گیشه و با تلفیقِ مقبولی از مولفههای ژانر وحشت و تمِ روانشناسانه/معمایی، این فرنچایز نیز کار خود را در سال ۲۰۰۴ و به کارگردانی «جیمز وان» آغاز کرد. با اثرِ با کیفیتی که این کارگردان اصالتاً مالزیایی (جیمز وان) بر روی پردهی سینماها برد، میتوان اذعان کرد که ساب-ژانر (زیرگونه) اسلشر یا سلاخی در قرن بیست و یکم ابتدا و مستقلاً در زیرِ سایهی فیلمِ تولیدیِ جیمز وان (Saw 2004) و سپس کلِ فرنچایز ارّه قرار گرفت. در ادامه و بلافاصله در سال بعد از موفقیت فیلم ارّه، قسمت دوم این فرنچایز نیز با حفظ پیوستگیِ زمانیِ در داستان (همچون یک سریال) کار خود را آغاز کرد و سپس بعد از آن و در سالهای متوالی تا سال ۲۰۱۰ مجموعاً ۷ قسمت از فرنچایز ارّه ساخته و روانهی پردهی سینماها شدند. حال هرچند که قسمتهای بعد از اثر جیمز وان -مخصوصا از پارت سوم به بعد- در متن و فیلمنامه آن کیفیت خوبِ قسمت اول را هیچگاه نداشتند اما در اجرا و نوع طراحیِ سکانسها و صحنههای اسلشر (سلاخی) با نوآوریها و خلاقیتهایی همراه بودند تا حداقل فروش نسبتاً موفقی را در گیشه برای عوامل و تهیهکنندگان تضمین کنند. همین ضمانت مالی و تجاری آنقدر کفایت میکرد که تهیهکنندگان را وسوسه کند تا بعد از قسمت فاجعهبار هفتم که از همه نظر صرفا برای سینماهای سهبعدی ساخته شده بود، قسمت هشتمی را در سال ۲۰۱۷ با نام (Jigsaw) تولید و بر پرده سینماها به نمایش درآورند، که البته این هشتمین پارت نیز پایان کار این فرنچایز نبوده و جدیدترین خبرها حاکی از آن دارد که قسمت نهم فرنچایز با نام «مارپیچ» در ۲۱ ماه می سال جاری میلادی (۳۱ اردیبهشت سال ۱۴۰۰) قرار است که به اکران برسد.
از دیگر نکات این فرنچایز که شماتیک اصلی فرنچایزِ «ارّه» با آن گره خورده است، بازیگری «توبین بل» به عنوان نقش اصلی (جیگساو) در تمامی قسمتها میباشد که مغز متفکر شالودهی داستان در فرنچایز است. همچنین صدای بم و خشدار او در واقع بیشتر از تصویر و چهرهی او به نمادی از جلادِ اخلاقی در فیلم به معرض دید درآمده است. کاراکتری که او با جنبههای شخصیتیاش بازی میکند در واقع با منش اخلاقیِ منحصر به فردی که در نقش یک جلاد دارد او را از قرارگرفتن در جایگاهِ کلاسیک یک آنتاگونیست (ضدقهرمان) دور میسازد. از طرفی در فرنچایز ارّه یک عروسکِ گریمشده که اغلب بر روی یک سهچرخه نشسته است به نماد اصلی این فرنچایز و البته جایگزینی صوری به جای چهرهی واقعی جیگساو تبدیل شده است. عروسکی که دیگر در اولین نگاه یادآوری فرنچایز ارّه و صحنههای اسلشر و مخوف آن میباشد. در ادامه خلاصه و شناسنامهای کلی از قسمتهای این مجموعه سینمایی را میآوریم.
.
Saw – 2004
نام فیلم: ارّه
محصول: ۲۰۰۴ آمریکا
کارگردان: جیمز وان
بازیگران: توبین بل – کری الویس – لی ونل – دنی گلاور
خلاصه داستان:
دو مرد، درحالیکه خود را بستهشده با زنجیر مییابند، در اتاقی متروک در دو طرف یک جنازه بیدار میشوند. در جیب هر یک از آنها دستگاهی گذاشته شده که پیامی از فردی ناشناس را که نقاب زده و بعدها معلوم میشود که همان «قاتلِ ارّهای» است، پخش میکند. در این پیام، این مرد به آنها اطلاع میدهد که درگیر یک نوع «بازی اجباری» هستند. هرکدام از آنها که بخواهد زنده بماند، باید از قوانین متعددی بگذرد و بازی را «ببرد»…
.
Saw II – 2005
نام فیلم: ارّه ۲
محصول: ۲۰۰۵ آمریکا و کانادا
کارگردان: دارن لین بوسمن
بازیگران: توبین بل – دانی والبرگ – شاونی اسمیت – دینا میر
خلاصه داستان:
عدهای که هر کدام به نوعی درگیر خلاف و اعتیاد هستند، وقتی به هوش میآیند (یا به اصطلاح از خواب برمی خیزند)، متوجه میشوند که در یک اتاق زندانی هستند. اما بعد از مدتی متوجه میشوند که به دست جیگساو قاتل، گرفتار شدهاند و به بدن همه آنها سم تزریق شده؛ برای به دست آوردن پادزهر، باید مراحل بازی را که جیگساو از آنها خواسته انجام دهند. در طی فیلم، کاراگاه متیوز (دانی والبرگ) که پسر او نیز بین زندانیان است، سعی در پیداکردن محل مخفیگاه دارد…
.
Saw III – 2006
نام فیلم: ارّه ۳
محصول: ۲۰۰۶ آمریکا و کانادا
کارگردان: دارن لین بوسمن
بازیگران: توبین بل – شاونی اسمیت – بهار سومخ – انگوس مکفادین
خلاصه داستان:
جف (انگوس مکفادین) که به تازگی پسر خود را بر اثر تصادف از دست داده است، در عین ناباوری حکم دادگاه، راننده که حالت طبیعی نداشته را تبرئه میکند؛ حالا جیگساو بازیهایی برای جف تدارک دیده که میخواهد بخشش جف را امتحان کند و چند قربانی میآورد و آنها کسی نیستند جز قاضی و یه شاهد و قاتل. در طرف دیگر داستان جیگساو دکتر لین (بهار سومخ) را به گروگان میگیرد تا عمل جراحی بر جیگساو که به سرطان دچار است را انجام دهد…
.
Saw IV – 2007
نام فیلم: ارّه ۴
محصول: ۲۰۰۷ آمریکا و کانادا
کارگردان: دارن لین بوسمن
بازیگران: توبین بل – اسکات پترسون – کستاس مندیلر – بتسی راسل
خلاصه داستان:
در قسمت چهارم از فرنچایز ارّه، جیگساو و آماندا هر دو کشته شدهاند. دو مأمور افبیآی (FBI) به کاراگاه هافمن (کستاس مندیلر) در تحقیق و پیگیری مسائل مربوط به وسیلههای شکنجهٔ جیگساو و کارهای او کمک میکنند. زمانی که فرمانده SWAT وارد ماجرای قتلها میشود متوجه میشود که ۹۰ دقیقه فرصت دارد تا بتواند دو همکار خود را نجات دهد. بهاینترتیب، مأموران در یک تعقیب کاملاً حرفهای، سعی در پیدا کردن فرمانده دارند، بدون آنکه بدانند بازرس هافمن در این نقشهها دست داشته است و برای انان تلههایی را قرار داده است…
.
Saw V – 2008
نام فیلم: ارّه ۵
محصول: ۲۰۰۸ آمریکا و کانادا
کارگردان: دیوید هکل
بازیگران: توبین بل – کستاس مندیلر – اسکات پترسون – بتسی راسل
خلاصه داستان:
پس از اینکه کاراگاه استرام (اسکات پترسون) به جف شلیک میکند و وارد اتاق میشود، میبیند که جیگساو مرده است. سپس در بر روی او قفل میشود و او یک در مخفی را در اتاق پیدا کرده و وارد مکان مرموزی میشود که در آنجا نواری از جیگساو را پیدا میکند. از سوی دیگر، کاراگاه هافمن (کستاس مندیلر) بهعنوان کسی که این پرونده را رازگشایی کرده، مورد تقدیر قرار میگیرد و رئیس پلیس نیز اعلام میکند که این پرونده به پایان رسیده است. استرام پس از اینکه از بیمارستان مرخص میشود در مورد ماجرا تحقیق میکند و به هافمن مشکوک میشود و در ادامه پی میبرد که او با جیگساو همدست بوده است. از سوی دیگر، پنج نفر دیگر در تلههای جیگساو، که هافمن آنها را مهیا کرده، گرفتار شدهاند و هافمن نیز میکوشد ماجرا را طوری نشان دهد که همهٔ مدارک و شواهد علیه استرام باشد…
.
Saw VI – 2009
نام فیلم: ارّه ۶
محصول: ۲۰۰۹ آمریکا و کانادا
کارگردان: کوین گرویترت
بازیگران: توبین بل – کاستاس مندیلر – پیتر اوتربریج – بتسی راسل
خلاصه داستان:
در قسمت ششم باز هم هافمن با دسیسهچینیهایی سعی در ردگمکنی کاراگاههای پروندههای جیگساو دارد و فیلم نیز با یک بازی خونین دیگر که او طراحی کرده بود، آغاز میشود…
.
Saw 3D – 2010
نام فیلم: ارّه ۷
محصول: ۲۰۱۰ آمریکا
کارگردان: کوین گرویترت
بازیگران: توبین بل – کستاس مندیلر – بتسی راسل – شان پاتریک فلانری
خلاصه داستان:
جیل تاک (بتسی راسل) بعد از اتفاقات اره ۶ سراغ پلیس میرود و با لو دادن هافمن، از پلیس به خاطر دستداشتن در جریان جیگساو درخواست مصونیت میکند. از اینجا به بعد با دو خط داستانی سر و کار داریم، اولی مربوط به تلاش مأمور امور داخلی پلیس در جستجوی هافمن است و دومین به نویسندهای به اسم باب (شان پاتریک فلانری) مربوط میشود که بعد از نجات پیداکردن از تلههای جیگساو، کتاب خودزندگینامه در خصوص کمک به بازماندگان جیگساو نوشته است در حالی که دروغ میگوید و اینبار واقعا وارد بازیهای جیگساو میشود تا تقاص دروغهایش را بپردازد…
.
Jigsaw – 2017
نام فیلم: جیگساو
محصول: ۲۰۱۷ آمریکا
کارگردان: برادران اسپیریگ
بازیگران: توبین بل – کلوم کیت رنی – مت پسمور – کِلی بِنِت
خلاصه داستان:
ده سال پس از مرگ جان کرامر (جیگساو)، ادگار مونسن جنایتکار پس از فعالسازی یک ماشه از راه دور، توسط کارآگاهان هانت و هالوران دستگیر میشود. در همین حال، پنج نفر در یک انبار با زنجیرهایی در گردن خود اسیر میشوند. نوار ضبطشده با صدای جان کرامر توضیح میدهد که آنها باید خون قربانی کنند و گناهان خود را اعتراف کنند و وارد مراحلی از بازی جیگساو بشوند…
.
.
.
مجموعهی سومی که در این قسمت از نوشته برای ژانر وحشت به سراغ آن میرویم، «هالووین» (Halloween) نام دارد که نخستین، موفقترین و بهترین پارت آن، اثر کارگردان کاربلد و باتجربهای است که اغلب آثارش را در ژانر وحشت تولید کرده است یعنی «جان کارپِنتِر». این کارگردان با ذوق و استعداد با بودجهای اندک در سال ۱۹۷۸ فیلمی را روانهی پردهی نقرهای سینما کرد که در آن زمان و در دهه هفتاد میلادی عملاً سابژانر اسلشر را بال و پر داد و مُهر تاییدی بر خلق آن زد که تا به امروز نیز ادامه دارد و از طرفی باعث تضمینی معتبر بر ادامهی حیات ژانر نحیفِ وحشت در آن زمان شد. در واقع فیلم هالووین (۱۹۷۳) یکی از تأثیرگذارترین فیلمهای تاریخ سینمای آمریکا به حساب میآید. بسیاری از عناصر این فیلم به رکن اصلی فیلمهای ژانر وحشت تبدیل شدند. این فیلم مستقل و کمبودجه، پرفروش شد و نام جان کارپنتر را بر سر زبانها انداخت.
همچنین کاراکتر «مایکل مایرز» به عنوان نقش اصلی و آنتاگونیست اصلی فرنچایز هالووین یکی از ماندگارترین کاراکترهای تاریخ سینما است و قطع به یقین در قاب عکس مخوفترین کاراکترهای منفیِ ژانر وحشت قرار میگیرد. دو اِلمان و ویژگی مهم که جزئی از ارکان شماتیکِ ظاهری او تبدیل شدند ماسک بدون میمیک و سکوت همیشگی این کاراکتر بودند که از نظر روانشناختی ترکیبی خوفناک برای مخاطب تداعی میکردند و به پشتوانگی فیلمنامه حسابشدهی جان کارپنتر به یک تاثیرگذاری و ماندگاری قابلتوجه در آن زمان دست یافتند، به گونهای که فیلم هالووین و کاراکتر مایکل مایرز به عنصری اصلی در بدنهی سینمای وحشت در دههی هشتاد میلادی تبدیل شدند و حتی نام مراسم کلاسیک و سنتی هالووین نیز در آمریکا در برههای از آن دهه و زمان در زیر سایهی فیلم هالووین و کاراکتر مایکل مایرز برده شد.
حال همین موفقیت مهم برای فیلمی مستقل و کوچک از نظر بودجه کافی بود تا اثر کارپنتر به سرآغازی بر یک مجموعه و فرنچایز تبدیل شود، فرنچایزی طویل و ۹ قسمتی به همراه یک ریبوت (بازسازی) ۲ قسمتی که تا به امروز نیز ادامه داشته است و دو قسمت دیگر آن نیز در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ قرار است به اکران برسند و البته لازم به ذکر است که جان کارپنتر جز کارگردانی قسمت اول و نویسندگی قسمت دوم در هیچیک از بخشهای تولیدیِ پارتهای این فرنچایز دخیل نبوده و جزیی از عوامل نبوده است و تبعاً کیفیتی که قسمت اول و تا حدودی قسمت دوم از خود نشان دادند دیگر در هیچکدام از پارتها تکرار نشد و میتوان گفت فرنچایز هالووین تبدیل به یک نوستالژیبازی برای طرفداران ژانر وحشت و نیمچه باجهی تولید ثروتی برای تهیهکنندگان در باکسآفیسهای سینمایی تبدیل گشتند. در ادامه خلاصه و شناسنامهای کلی از قسمتهای این مجموعه سینمایی را میآوریم.
.
Halloween – 1978
نام فیلم: هالووین
محصول: ۱۹۷۸ آمریکا
کارگردان: جان کارپنتر
بازیگران: دونالد پلیسنس – جیمی لی کرتیس – پاملا جین سولز – نانسی کیز
خلاصه داستان:
سال ۱۹۶۳ در شب جشن هالووین، پلیس دختری ۱۷ ساله به نام «جودیت میرز» را مییابد که تا حد مرگ توسط برادر ۶ سالهاش، «مایکل» با چاقو ضربه خورده است. اکنون بعد از ۱۵ سال، درست چند روز قبل از جشن هالووین، مایکل از زندان میگریزد و …
.
Halloween II – 1981
نام فیلم: هالووین ۲
محصول: ۱۹۸۱ آمریکا
کارگردان: ریک رزنتال
بازیگران: جیمی لی کرتیس – دونالد پلیسنس – لنس گست – دیک وارلاک
خلاصه داستان:
در ۳۱ اکتبر ۱۹۷۸، مایکل مایرز تیر خورده و از بالکن سقوط میکند. مایکل با نگهداشتن پناهگاه برای بهبودی از آسیبهای خود، یک چاقوی آشپزخانه را از خانه یک زوج مسن سرقت میکند و یک دختر نوجوان را که در کنار خانه زندگی میکند، میکشد. لوری استرود که به سختی از کشته شدن مایکل در اوایل شب دوری کرد، به بیمارستان یادبود هادونفیلد منتقل میشود، در حالی که روانپزشک مایکل، دکتر سام لوومیس، پیگیریهای بیمار خود را ادامه میدهد…
.
Halloween III: Season of the Witch – 1982
نام فیلم: هالووین ۳ : فصل جادوگر
محصول: ۱۹۸۲ آمریکا
کارگردان: تامی لی والاس
بازیگران: تام اتکینز – استیسی نلکین – دن اوهرلیهی
خلاصه داستان:
در شمال کالیفرنیا، صاحب مغازه هری گریمبریجِ سوم توسط یک مرد مرموز در لباس، در امتداد جادهای بیثمر تعقیب میشود…
.
Halloween 4: The Return of Michael Myers – ۱۹۸۶
نام فیلم: هالووین ۴ : بازگشت مایکل مایرز
محصول: ۱۹۸۶ آمریکا
کارگردان: دوایت اچ لیتل
بازیگران: دونالد پلیسنس – الی کرنل -دانیل هریس – مایکل پتکی
خلاصه داستان:
در تاریخ ۳۰ اکتبر ۱۹۸۸ مایکل مایرز که از زمان انفجار در بیمارستان «یادبود هادونفیلد» ده سال در حالت کما بود، با آمبولانس از محل زندگی فعلی خود در آسایشگاه «فدرال ریجمونت» به آسایشگاه «اسمیت گرو» انتقال مییابد. مایکل با شنیدن اینکه خواهرزادهای دارد، بیدار میشود و پرسنل آمبولانس را میکشد، که باعث میشود آمبولانس کنترل خود را از دست بدهد و سپس به رودخانه سقوط میکند …
.
Halloween 5: The Revenge of Michael Myers – ۱۹۸۹
نام فیلم: هالووین ۵ : انتقام مایکل مایرز
محصول: ۱۹۸۹ آمریکا
کارگردان: دومنیک جرارد
بازیگران: دونالد پلیسنس – دانیل هریس – وندی کاپلان – الی کرنل
خلاصه داستان:
در ۳۱ اکتبر ۱۹۸۸ مایکل مایرز مورد اصابت گلوله قرار گرفت و از روی یک چاه مین سقوط کرد. کلانتر بن میکر و پلیس ایالت برای پایاندادن به ماجرا و کشتن مایکل، دینامیتهایی را به پایین پرتاب میکنند. مایکل قبل از انفجار دینامیت به موقع به رودخانهای در نزدیکی آنجا فرار میکند و به یک زاهد محلی برخورد میکند و بیهوش میشود و خود را تحت مراقبت این زاهد قرار میدهد و پس از مدتی سلامتی خود را باز مییابد…
.
Halloween: The Curse of Michael Myers – ۱۹۹۵
نام فیلم: هالووین ۶: نفرین مایکل مایرز
محصول: ۱۹۹۵ آمریکا
کارگردان: جو شپل
بازیگران: دونالد پلیسنس – پل راد – ماریان هاگن – میچل رایان
خلاصه داستان:
در تاریخ ۳۱ اکتبر ۱۹۸۹، مایکل مایرز و خواهرزادهاش «جیمی لوید» توسط یک مرد مرموز سیاهپوش و دو نفر از همدستانش از ایستگاه پلیس ربوده میشوند. شش سال بعد، جیمی نوزادی به دنیا میآورد و مرد سیاهپوش که رهبر یک فرقه خاص میباشد نوزاد را با خود میبرد…
.
Halloween H20: 20 Years Later – 1998
نام فیلم: هالووین اچ۲۰ : ۲۰ سال بعد
محصول: ۱۹۹۸ آمریکا
کارگردان: استیو مینر
بازیگران: جیمی لی کرتیس – آدام آرکین – میشل ویلیامز – آدام هان برد
خلاصه داستان:
در سامر گلن، کالیفرنیا، لوری برای فرار از برادرش مایکل مایرز، جعل مرگ کرد، با نامی فرضی و به عنوان مدیر مدرسه آکادمی یک مدرسه شبانهروزی خصوصی زندگی میکند. لوری همچنین با مشاور راهنمایی مدرسه ویل برنان رابطه دارد. با این حال، لوری خیلی خوشحال نیست، زیرا حوادث غمانگیز سال ۱۹۷۸ هنوز او را آزار میدهد. او از ترس اینکه برادرش به جای او برگردد نگران است…
.
Halloween : Resurrection – ۲۰۰۲
نام فیلم: هالووین : رستاخیز
محصول: ۲۰۰۲ آمریکا
کارگردان: ریک رزنتال
بازیگران: جیمی لی کرتیس – باستا رایمز – بیانکا کایلیک – توماس ایان نیکلاس
خلاصه داستان:
پس از قتلها در آکادمی هیلکرست، لوری استرود که گناهکار و آسیب دیده است، پس از کشتن مردی که او را به خاطر برادر قاتلش مایکل مایرز اشتباه گرفته بود، در یک مرکز روان پزشکی محبوس شده است…
.
Halloween – 2007
نام فیلم: هالووین
محصول: ۲۰۰۷ آمریکا
کارگردان: راب زامبی
بازیگران: مالکوم مکداول – شری مون زامبی -اسکات تیلر کامپتن – براد دوریف
خلاصه داستان:
[این فیلم ریبوت یا بازسازی فیلم اصلی هالووین است]
در فیلم هالووین در شهر هادونفیلد ایلینوی، مایکل مایرز ده ساله که قبلتر علائمی از یک گرایش روانی را از خود نشان داده بود، در همان مقدمه داستان یک قلدر مدرسه، خواهر بزرگترش جودیت، نامزدش استیو هیلی و نامزد متخلف مادرش رونی وایت را به قتل میرساند…
.
Halloween II – 2009
نام فیلم: هالووین ۲
محصول: ۲۰۰۹ آمریکا
کارگردان: راب زامبی
بازیگران: مالکوم مکداول – تایلر مین – شری مون – براد دوریف
خلاصه داستان:
پانزده سال بعد، لوری استرود پس از شلیک به مایکلِ بزرگسال، در حالی که شوکه شده، احساس سرگردانی میکند. کلانتر لی براکت، لوری را پیدا میکند و او را به بیمارستان منتقل میکند…
.
Halloween – 2018
نام فیلم: هالووین
محصول: ۲۰۱۸ آمریکا
کارگردان: دیوید گوردون گرین
بازیگران: جیمی لی کرتیس – ویرجینیا گاردنر – جودی گریر – نیک کسل
خلاصه داستان:
لوری استرود برای آخرین بار با مایکل مایرز مواجه میشود. شخص نقابداری که چهل سال پیش در شب هالووین قصد مرگ لوری را داشته و از آن زمان به دنبال نابودی او بوده است…
نظرات