دومین قسمت فیلم موفق ونوم (Venom) که بگذارید کارنیج بیاید (Let There Be Carnage) نام دارد، اکران خود را از بامداد جمعه به وقت ایران آغاز کرده است و این هفته به صدرنشینی یک ماهه فیلم ابرقهرمانی شانگ چی و افسانه ده حلقه (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) پایان خواهد داد.
به همین مناسبت، قصد داریم در این مقاله به چند حقیقت جالب از شخصیتهای ونوم و کارنیج؛ دو ابرشرور مطرح دنیای کُمیکها که شخصیتهای اول این فیلم هستند، اشاره کنیم تا قبل از تماشای این فیلم مورد انتظار، بیشتر با این دو شخصیت آشنا شده و برای تماشای فیلم ونوم ۲، بیشتر آماده شویم.
لازم به ذکر است که در فیلمهای ونوم، تام هاردی (Tom Hardy) در نقش ادی براک یا همان ونوم بازی کرده است و وودی هرلسون (Woody Harrelson) نیز به هنرنمایی در نقش کلیتوس کسدی یا همان کارنیج پرداخته است.

برخی از موارد زیر، ممکن است بخشی از داستان قسمت نخست این فیلم را اسپویل کند و یا توضیحاتی درباره شخصیت ونوم و یا کارنیج دهد که در بخشی از داستان این فیلم (و احتمالا قسمت دوم) به آنها اشاره شده باشد.
گرچه در فیلم ونوم ۱، شاهد تغییر بخشی از داستان شخصیت ونوم نسبت به کمیکها بودیم و ممکن است این اتفاق در قسمت دوم این فیلم نیز رخ دهد، اما پیشنهاد میکنیم که قبل از خواندن متن، اول عنوان آن قسمت را بخوانید!
خلق شده توسط هواداران!
بگذارید از همان ابتدای کار شروع کنیم و نحوه به وجود آمدن شخصیت ونوم را مورد بررسی قرار دهیم. احتمالا برایتان جالب باشد که بدانید شخصیت ونوم، براساس نامه یکی از علاقهمندان شخصیت مرد عنکبوتی (Spider-Man) به وجود آمده است!
در سال ۱۹۸۲، یکی از علاقهمندان کمیکهای مرد عنکبوتی در آمریکا، به تیم نویسندگان کمپانی مارول یک نامه نوشت و ایده ساخت یک لباس سیاه برای شخصیت مرد عنکبوتی از مولکول های ناپایدار را با آنها در میان گذاشت. مدیران کمپانی مارول از این ایده خوششان آمد و با پرداخت ۲۲۰ دلار، این ایده را از این شخص خریدند.

در همان روزها، یکی از نویسندگان مارول به این سوال فکر میکرد که “چرا لباس شخصیتهای ابرقهرمان، همیشه سالم و تمیز است؟” به همین دلیل وی قصد داشت در کمیکی که در حال کار بر روی آن بود، بگوید که لباس ابرقهرمان داستان، از یک ماده ساخته شده است که خود را التیام میدهد. اما این موارد چه ارتباطی به ونوم دارد؟
ونوم چه موجودی است؟
اجازه دهید اول بگوییم که شخصیت ونوم، یک موجود فضایی از نژاد خیالی سیمبیوتها (Symbiotes) میباشد. نژاد سیمبیوتها، جسم فیزیکی ندارند و برای زنده ماندن، نیاز به یک میزبان دارند و پس از ورود به بدن آن میزبان، با ایجاد همزیستی با وی، در کنار وی به زندگی ادامه میدهند.
در جواب این سوال که شخصیت ونوم چگونه به وجود آمد، باید بگوییم که طرح آن نویسنده درباره لباس ابرقهرمان داستانش، در نهایت در کمیک وی پیاده نشد. اما آن طرح در کنار ایده آن هوادار کمیکها، باعث ایجاد نژاد سیمبیوتها شد.
اما چرا این نژاد به وجود آمد؟ قضیه از این قرار بود که نویسندگان مارول برای یکی از کمیکهای مرد عنکبوتی که در سیاره دیگری رخ میداد و در سال ۱۹۸۴ منتشر شد، به این نتیجه رسیدند تا لباسی مشکی را به مرد عنکبوتی بدهند که آن لباس، یک موجود فضایی بود که خود را ترمیم کرده و در مبارزات، وی را قویتر میکرد.
پس ایده آن هوادار در کنار طرح نویسنده مارول، باعث ایجاد لباس سیاه مرد عنکبوتی شد. لباسی که یک موجود زنده از نژاد خیالی سیمبیوت بود و ونوم نام داشت.

نخستین ونوم چه کسی بود؟
در واقع، مرد عنکبوتی تبدیل به اولین میزبان از نژاد انسان، برای نژاد سیمبیوتها و البته سیمبیوتِ ونوم شد. مرد عنکبوتی یا همان پیتر پارکر (Peter Parker)، پس از بازگشت به زمین و تا مدتی، با همین لباس به مبارزه با دشمنان پرداخت و به مرد عنکبوتی سیاهپوش، تبدیل شده بود.
همه چیز به خوبی پیش میرفت تا آنکه ونوم تصمیم گرفت تا شبها و در زمانی که پارکر خواب و در حال استراحت است، کنترل بدن وی را در دست گرفته و خود به مبارزه با مجرمان بپردازد. این موضوع باعث شده بود تا پارکر صبحها احساس خستگی کند و نتواند به مانند گذشته رفتار و به مردم کمک کند.

پارکر که علاوه بر خستگی، متوجه تغییراتی در رفتار و تفکرات خود نیز شده بود، با کمک دکتر رید ریچاردز؛ شخصیت مرد شگفتانگیز از گروه چهار شگفتانگیز (Fantastic Four)، متوجه شد که لباس وی یک موجود زنده است که توانایی تغییر تفکرات وی را دارد و قصد دارد برای همیشه، خود را با بدن پیتر یکی کند.
به همین دلیل پیتر تصمیم گرفت تا با کمک دکتر ریچاردز و تیمش، از شر این موجود رهایی یابد. این تصمیم پارکر باعث عصبانیت این موجود سیمبیوت شد و وی تصمیم به گرفتن انتقام از مرد عنکبوتی گرفت.
نفرت ادی براک از مرد عنکبوتی
در همان زمانها، ادی براک (Eddie Brock) که یک خبرنگار بود، در مقالات خود یک نفر را به عنوان یک قاتل زنجیرهای، معرفی کرد. در ادامه اما، مرد عنکبوتی قاتل زنجیرهای اصلی را پیدا کرد که آن شخصی، کسی نبود که براک معرفی کرده بود. این موضوع باعث از دست رفتن حیثیت کاری براک و در نتیجه، نفرت وی از شخصیت مرد عنکبوتی شد.
براک که قصد داشت از مرد عنکبوتی انتقام بگیرد، با یک موجود فضایی آشنا شد که به وی پیشنهاد همکاری داد: “ادی تبدیل به میزبان این موجود شود و آن موجود نیز به وی قدرتهای مافوق بشری دهد”. پیشنهادی که براک آن را قبول کرد.
با قبول این پیشنهاد، ادی براک تبدیل به دومین میزبان این شخصیت شد و شخصیت ابرشرور ونوم، این چنین به وجود آمد. شخصیتی که یکی از سه دشمن اصلی شخصیت مرد عنکبوتی محسوب میشود.

شخصیت کارنیج چگونه به وجود آمد؟
اما کارنیج که یکی دیگر از دشمنان بزرگ شخصیت مرد عنکبوتی و دشمن اصلی شخصیت ونوم محسوب میشود، چگونه وارد داستان شد؟ به صورت خلاصه، باید بگوییم که کارنیج، فرزند ونوم است!
داستان از آنجا شروع میشود که ادی که در زندان به سر میبرد، یک هم سلولی به نام کلیتوس کسدی (Cletus Kasady) داشت که یک قاتل زنجیرهای بود. در این بین، سیمبیوت ونوم خود را به زندان رسانده تا ادی را از زندان فراری دهد.
در حین آزاد کردن ادی، ونوم صاحب یک فرزند میشود که چون سیمبیوتها موجودات احساسی نیستند، ونوم این زاده خود را در سلول ادی رها کرده و با ادی از آنجا خارج شد.
اما این سیمبیوت که برای زنده ماندن نیاز به یک میزبان دارد، از طریق زخمی که بر روی دست کسدی بود، وارد بدن وی شد تا بدین شکل، شخصیت ابرشرور کارنیج به وجود آید.

البته در فیلم ونوم ۲، نحوه به وجود آمدن و تبدیل شخصیت کلیتوس به کارنیج، به شکل دیگری نشان داده شده است که میتوانید در کلیپ زیر، آن را تماشا کنید:
ونوم یا مرد عنکبوتی ۲.۰؟
اما چرا قدرتهای ونوم شباهت زیادی به مرد عنکبوتی دارد؟ جواب این سوال این است که ونوم پیش از آنکه از بدن پیتر پارکر جدا شود، قابلیتها و تواناییهای مافوق بشری وی را به ارث برده بود و به همین دلیل، وقتی وی وارد بدن ادی براک شد، براک نیز اکثر تواناییهای مرد عنکبوتی را به دست آورد.
در واقع نه تنها براک، که سایر افرادی که در ادامه تبدیل به یک میزبان برای سیمبیوت ونوم شدند نیز، تواناییهای مرد عنکبوتی را کسب کردند. به همین دلیل از ونوم به عنوان مرد عنکبوتی دوم نام برده میشود. موضوعی که سوژه قسمت پایانی سهگانه مرد عنکبوتی به کارگردانی سم ریمی (Sam Raimi) نیز شده بود.

کارنیج یا ونوم، کدام یک قویتر است؟
میزبان ونوم، یک انسان معمولی است که تنها با شخصیت مرد عنکبوتی مشکل دارد و علاقهای به آزار رساندن به بقیه ندارد. اما میزبان کارنیج، یک قاتل زنجیرهای با مشکلات روانی فراوان است!
به علاوه، کارنیج (Carnage) از طریق خون با کلیتوس پیوند خورد و برای همیشه، تبدیل به بخشی از وجود وی شد. در حالیکه ونوم به نوعی تبدیل به یک لباس برای اِدی شده بود که وی آن را میپوشید.
این موارد باعث شده تا پیوند کارنیج با کلیتوس، بسیار قدرتمندتر از پیوند ونوم و ادی شود و در نتیجه، کارنیجِ نسخه کلیتوس، دارای خشونت، کشندگی و قدرت بسیار بیشتری نسبت به ونومِ نسخه اِدی میباشد.

در واقع آنطور که در کمیکها گفته شده است، مجموع قدرت (زور) دو شخصیت ونوم و مرد عنکبوتی در کنار یکدیگر، کمتر از قدرت شخصیت کارنیج است و کارنیج، ۲ برابر این دو شخصیت، قدرت دارد.
ونوم چگونه کارنیج را شکست داد؟
همانطور که گفتیم، شخصیت کارنیج دارای قدرت بسیار بیشتری نسبت به ونوم و حتی شخصیت مرد عنکبوتی است. در واقع مرد عنکبوتی در اولین تقابل خود با کارنیج، خیلی زود متوجه میشود که به تنهایی، توانایی شکست دادن وی را ندارد.
در نتیجه وی از ونوم برای شکست کارنیج کمک میخواهد و ونوم مجددا وارد بدن پیتر پارکر میشود و این دو با کمک یکدیگر و به سختی، موفق به شکست و دستگیری کارنیج و کلیتوس میشوند.
البته این تنها اولین تقابل از تقابلهای ونوم با کارنیج بود که در کمیکها شاهد آن بودیم و این سه، چندین بار دیگر نیز با یکدیگر به رقابت و مبارزه پرداختند که باید دید در فیلم ونوم ۲، به کدام یک از این مبارزهها پرداخته شده است.

ونوم قرار بود یک شخصیت زن باشد اما …
شخصیت ونوم در ابتدا قرار بود دارای یک داستان و پیشینه کاملا متفاوت باشد. در واقع طبق طرحهای ابتدایی این شخصیت، ونوم قرار بود یک زن با گذشتهای بسیار غمانگیز باشد که قصد انتقام گرفتن از شخصیت مرد عنکبوتی را دارد.
این زن که باردار بود، همسرش را در حادثه تصادف با یک تاکسی، از دست داد چرا که راننده تاکسی به جای توجه به مسیر و دیدن همسر وی، در حال تماشای مرد عنکبوتی بود! این زن در همان زمان، فرزند خود را نیز در حین زایمان از دست داد تا نفرت وی از شخصیت مرد عنکبوتی، دو چندان شود.
اکثر مخاطبان کمیکهای مرد عنکبوتی، افراد کم سن و سال بودند و گذشته این شخصیت زن، بسیار ناراحت کنندهتر از گذشته شخصیت ادی بود. اما اگر فکر میکنید که این موضوع و گذشته تاریک این زن باعث عدم زن بودن شخصیت ونوم شد، بدانید که اشتباه میکنید!
دلیل رد شدن شخصیت ونوم مونث، مدیر وقت کمپانی مارول بود که معتقد بود یک زن نمیتواند رقیب خوبی برای شخصیت مرد عنکبوتی باشد و خوانندگان، آن را باور نمیکنند!
البته این مورد بعدها تصحیح شد و شخصیت ونوم چند بار وارد بدن شخصیتهای زن هم شد تا شاهد شخصیت شی-ونوم (She-Venom) هم باشیم. این مورد در نسخه نخست ونوم نیز رخ داد و ونوم در یک سکانس، وارد بدن شخصیت ان ویینگ (Anne Weying) با بازی میشل ویلیامز (Michelle Williams) شد.

کلیتوس کسدی و جوکر
جوکر (the Joker)، دشمن بزرگ شخصیت بتمن (Batman) در کمیکهای دیسی، یکی از محبوبترین و مطرحترین شخصیتهای کمیکهاست که شخصیتهای زیادی با الهام از آن نوشته شدهاند.
حال اگر در هنگام تماشای ونوم ۲ احساس کردید که شخصیت کلیتوس کسدی شما را به یاد جوکر میاندازد، بدانید که این موضوع به خاطر این است که شخصیت کلیتوس، براساس شخصیت جوکر نوشته شده است!
خصوصیات رفتاری کلیتوس باعث شده بود تا بسیاری از علاقهمندان به شخصیت جوکر، معتقد باشند تا این شخصیت با الهام از جوکر نوشته شده است.

پس از سالها گمانهزنی، اریک لارسن (Erik Larsen)؛ خالق شخصیت کلیتوس، سرانجام اعتراف کرد که در هنگام نوشتن شخصیت کلیتوس، الهامات زیادی از شخصیت جوکر گرفته است:
شخصیت کلیتوس براساس جوکر ساخته و نوشته شد. در واقع طرح ابتدایی من، دقیقا شخصیت جوکر بود و فقط رنگ پوستش رو عادی و رنگ موهاش رو قرمز کرده بودم!
شکلات به جای مغز انسان!
سیمبیوتها علاقه زیادی به خوردن مغز انسانها دارند چرا که در مغز انسان مادهای وجود دارد که آنها برای زنده ماندن، به آن نیاز دارند. اما در کمیکهای دهه نود میلادی، شخصیت ونوم برای رفع این نیاز خود، به خوردن شکلات رو آورد!

در واقع شخصیت ادی با ونوم قرار گذاشته بود تا فقط انسانهای بد را کشته و کاری به مغز آنها نیز نداشته باشد! به جای اینکار، ونوم میتوانست تا دلش میخواهد، شکلات بخورد تا بتواند ماده مورد نظر که در شکلات نیز وجود داشت را، به دست آورد.
آتش و صدا؛ نقاط ضعف ونوم
سیمبیوتها جزو سرسختترین شخصیتهای دنیای مارول محسوب میشوند. با این حال این موجودات نیز دارای نقاط ضعفی هستند که مهمترین آنها، آتش و صدای بلند است.
اگر قسمت نخست فیلم ونوم را دیده باشید، متوجه صحبت ونوم درباره این نقطه ضعف خود شدهاید. نقاط ضعفی که پیتر پارکر نیز برای جدایی خود از ونوم، از آنها استفاده کرد و در فیلم ونوم نیز نقش مهمی در داستان ایفا کردند.

کارنیج جانشین ونوم شود؟ فکرش را نکنید!
ایده ابتدایی مارول این بود که شخصیت ادی براک را خیلی زود کشته و ونوم را وارد بدن چند شخصیت شدیدا بد و سیاه (که یکی از آنها کلیتوس بود) کند تا در نهایت، وی به شخصیت کارنیج تبدیل شود و دو شخصیت ادی و ونوم به پایان راه خود برسند.
اما شخصیت ادی و رابطه منحصر به فرد وی با ونوم، خیلی زود به موفقیت رسیده و بین خوانندگان، به محبوبیت زیادی دست پیدا کرد. به همین دلیل، مارول تصمیم گرفت تا به جای کشتن ادی و تبدیل ونوم به شخصیت کارنیج، کارنیج را تبدیل به یک شخصیت جدید و متفاوت کرده و در مقابل ونوم قرار دهد!
ابرشرور یا ابرقهرمان؟
در پایان بگذارید به این موضوع بپردازیم که اصلا شخصیت ونوم یک ابرقهرمان است یا یک ابرشرور؟ احتمالا بهترین جواب، گزینه هیچکدام است!
در واقع گرچه شخصیت ونوم یکی از بزرگترین دشمنان شخصیت مرد عنکبوتی محسوب میشود و در اکثر داستانها در نقش ابرشرور حضور یافته است، اما در برخی از کمیکها، این شخصیت در نقش قهرمان حضور پیدا کرده است.
برای مثال، ونوم برای مدتی عضو گروه نگهبانان کهکشان (Guardians of the Galaxy) بود. وی مدتی نیز برای سازمان شیلد (S.H.I.E.L.D) کار میکرد و حتی زمانی یکی از اعضای انتقامجویان (The Avengers) بوده است.
به همین دلیل است که نه میتوانیم بگوییم که ونوم یک ابرقهرمان است و نه میتوانیم وی را یک ابرشرور معرفی کنیم. بهترین تعریفی که از ونوم میشود کرد، ضدقهرمان است.

ضدقهرمان برخلاف ابرشرور، معمولا و در نهایت، کار درست را انجام میدهد هرچند اینکار را برعکس ابرقهرمان، به دلایل درست انجام نداده است.
این شخصیت، خصوصیات اخلاقی یک قهرمان به مانند شجاعت و یا از خودگذشتگی را ندارد و دارای خصوصیات اخلاقی نامناسبی چون دروغگویی است و موفقیت وی، مهمترین دلیل کارهایش است.
در فیلم ونوم نیز، این شخصیت به وضوح یک ضدقهرمان است که در نهایت و البته به خاطر شخصیت ادی براک، به کمک انسانها آمده و سعی میکند کار درست را البته به شیوه خود و با عذاب دادن ادی، انجام دهد!
در انتهای این مقاله و قبل از تماشای فیلم ونوم: بگذارید کارنیج بیاید، پیشنهاد میکنیم تا تریلر این فیلم را تماشا کنید:
نظرات
ممنون
خیلی جالب بود
ولی به نظرم یه مدت پیش یکم جستجو کردم که رده بندی سیمبیوت ها از نظر قدرت چطوره
ونوم دوم بود کارنیج سوم و اول شاه این سیمبیوت ها بود
سلام
خوشحالم خوشتون اومد..
شاید توی برخی از کمیکها، جوری گفته شده باشه که اون سایت که شما دیدید، اینجور نوشته باشه…
ولی جدای از اون خداشون (خالق سیمبیوتها) که مشخصا قویترین بود و میتونست اینا رو کنترل کنه، کلی سیمبیوت دیگه بودن که از این دوتا قویتر بودن…
مثل سیمبیوت Toxin (که اونم بچه ونوم بود) و البته سیمبیوت Dragon که همون خداشون ساخته بودش…
اما بین این دوتا، بدون شک کارنیج قویتر هستش…
توی متن دلایل قدرت بیشترش رو توضیح دادم که مهمترینش، همون میزبانی هست که داشته…
و همونجور که توی متن گفتم، ونوم برای شکست کارنیج، مجبور شد با اسپایدرمن همکاری کنه…
اگه فرصد شد، بعدا یه رده بندی از قدرتمندترین سیمبیوتها میذارم…
ممنون بابت نظرتون و موفق باشید…
فقط اونجاش ک ونوم تا کارنیج و میبینه میترسه و سریع غیب میشه😂
سلام اگه فیلم ونوم ۲ رو هم بزارید ممنون میشم
اون بخشی ک اولین نفر کی میزبان ونوم بود اشتباس ، عجیبه ولی ددپول اولین نفر ونوم رو گرفت ، بعد مردعنکبوتی ، اما اگر فقط کمیک های مردعنکبوتی رو بخوایم در نظر بگیریم اره مردعنکبوتی بود توی سری کمیک amazing spider man
سلام.
بله توی کمیک سال ۲۰۱۵ ددپول، اشاره شد که ددپول اولین نفر بود که با سیمبیوت ونوم ارتباط قرار کرد و میزبانش شد…
منتها این موضوع فقط برای چند دقیقه بود و ددپول وقتی فهمید این لباس یه موجود زنده هستش، از ترس اینکه این موجود زنده مثل خودش خل و چل بشه، سریع لباس رو دروورد :))
به همین دلیل هستش که هنوز هم از مرد عنکبوتی به عنوان اولین میزبان ونوم نام برده میشه…
ممنون بابت نظرتون و موفق باشید.
ولی ونوم ۲ هنوز اکران نشده است